woensdag 28 mei 2008

Ontslag Veneberg teruggedraaid door Hof Arnhem

In december 2007 stonden de Rabo Wielerploeg en Thorwald Veneberg tegenover elkaar bij de Rechtbank Utrecht. De Rabo verzocht de rechter de arbeidsovereenkomst die tussen partijen gold te ontbinden. Reden voor ontbinding was het uitblijven van prestaties van de zijde van Veneberg.

Veneberg voert verweer waarbij hij onder andere stelt dat de Nederlandse rechter onbevoegd is, omdat een vordering van de werkgever slechts daar kan plaatsvinden waar de werknemer woonplaats heeft, in dit geval België. De kantonrechter verklaarde zichzelf evenwel ontvankelijk.

De rechtbank bepaalt in haar vonnis dat de arbeidsovereenkomst tussen partijen zal worden ontbonden op grond van wijziging van omstandigheden zonder toekenning van een ontbindingsvergoeding.

Veneberg is tegen deze beslissing in beroep gegaan. Afgelopen dinsdag 27 mei jl. heeft het Hof Arnhem arrest gewezen in deze zaak.

Het hof vernietigt het vonnis van de rechtbank Utrecht wegens niet ontvankelijkheid. Slechts de Belgische rechter is bevoegd kennis te nemen van de zaak, nu Veneberg woonachtig is in België. Dit verweer bracht Veneberg in het kort geding reeds ter sprake en vindt bij het hof gehoor.

De Rabo kan als laatste beroepsmogelijkheid naar de Hoge Raad. Wil zij echter op korte termijn de arbeidsovereenkomst met Veneberg ontbinden, dan zal zij een procedure in België moeten starten...

Geen opmerkingen: